Daniela Saioc

Profesor lb. germana & franceza

daniela-saicoDintotdeauna mi-a placut să învăț ceva diferit față de ceilalți, să mă deosebesc prin cunoștințele acumulate dar, să le împărtășesc și celorlalți. Încă din perioada școlii generale mi-au plăcut limbile străine, dar trebuie să recunosc că nu-mi plăcea abordarea profesorului . Ajungând la liceu am avut parte de același sistem limitat.

În momentul când am decis sa studiez limbile străine la facultate am avut nevoie de o pregatire riguroasă, pentru că limba germană era puțin mai grea. Mare mi-a fost dezamăgirea când am constatat că nu găsesc un profesor care să mă ajute să mă pregătesc pentru comptențele necesare examenului. Mărturisesc că m-am pregătit cu doi profesori simultan.

Plină de speranță și de încredere am dat examen și am intrat în anul 2004 la Facultatea de Litere din Craiova, la secția Franceză-Germană, la buget. Acolo am simțit cu adevărat că am luat contact cu limba, pentru că profesorii nativi de la secția de germană ne antrenau în diverse proiecte.

În anii 2004 și 2006 am obținut burse de studiu pentru Germania (Deutscher Akademischer Ausdienst) iar în anul 2008 am terminat facultatea cu media 9.75 (media la limba germană fiind 10.00). Experiențele destul de neplăcute pe care le-am avut ca elev, m-au determinat sa refuz cu desăvârșire intrarea în învățământul de stat. Simțeam că locul meu nu este acolo, pentru că voiam să fiu complet diferită față de tot ceea ce întâlnisem eu, cursanți mei să vină de plăcere la orele de germană și nu constrânși de presiunea unor examene sau la insistențele părinților.

După o serie lungă de teste, am reușit în septembrie 2008 să mă alătur echipei de la centrul de limbi străine ,,Lingua Internațional,,. Aici mi s-a oferit posibilitatea, prin intermediul activității practicate în țară și în străinătate, să acumulez experiență la nivelul tuturor categoriilor de vârstă ale cursanților .

Dorința acerbă de a mă perfecționa continuu m-a determinat să accept șansa de la lucra la centrul English Fun , unde, încă din primele zile am simțit că, aici cursantul și nevoile lui sunt pe primul plan.

Sper ca prin metodele moderne aplicate să fiu de un real folos în învățarea limbii germane într-un mod cât mai natural, iar cursanții mei să găsească în mine siguranța că se poate și altfel.